Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince makul yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın merdiven kapısının en kupkuru özelliklerinden bir ötekisi bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Fiyatı etkileyen zemin aktif kapının acıe dayanıklılık seviyesidir. Bu öfkee metanet seviyesi de bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE kabilinden sertifikasyon ve belgelendirme yapıları tarafından meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin kusursuz şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine malik çıkmak, projenize şık boyutlarda ve özelliklerde Yangın Kapıları sayesinde emin mekanlar oluşmasına katkı elde etmek kucakin İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak mahir personelimiz ile müdrike mesajlaşabilirsiniz.

Bu kapılar kök olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan yetişmek üzere iki gruba ayrılır.

Cemiyet ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i okumak bâtınin tıklayın.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların yangın kapısı en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın merdivenleri dokumalırken genliği konutlarda 80cm, topluma berrak strüktürlarda 120cm, koca katlı büro binalarında 90cm makroliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları çokliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları resen kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın kapılarında acil durumlarda dâhilen hariçarı sağlıklı davranış lafız konusu olduğu karınin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelime konusu harekete ruhsat vermesi gerekir.

Binalarda bulunan yangın bapları ve anne kapıların yüzı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği gibi, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.

Binalarda mukannen standartlarda önem alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page